Kyssen med stort k.

Nu sitter jag på X2000, på väg till 2009

Nyåret må vara överskattat men jag tycker om det. Spännande. Vet inte varför just det ordet känns så passande men det är det som klingar högst i mina öron. Tolvslaget är trotts allt tolvslaget. Förra året stod jag på Goa's strand bland en massa indier och kysste mig igenom dem sista sekundrarna av 2007. Då var det X som kysste mig och det fanns inget annat i skallen än att det var skulle vara vi två genom hela 2008 med. Ett år senare är allt så annorlunda och vem kysser mig när klockorna slår? Den där kyssen är den bästa kyssen och den är så där voltande pampig att hjärtat slår högre än klockorna på TV.Det blir inte X. Det blir inte O. Det blir nog bra ändå.


ho ho ho...

Julen är härligt!
Det tycker jag-helt ärligt
Mat, umgänge och Kalle Anka
Det finns ingen tid för kärlekskranka

Julklapparna sliter jag upp
Är det fel blir jag arg som en tupp
Jag önskar alla kunde följa min lista
så hade man sluppit att om kvittot tvista

Årets jullapp var ju ett bridrag till nån fattig stamm
typ pengar till en brunn eller ett lamm
Jag fick inte ett enda får från Guinea
istället kunde jag glatt spendera presentkort på annandagsrea

Juldagsmässan sket jag i totalt
inte ens gud kan ge mig kärlekråd mentalt
jag har dessutom fått nog av alkohÅl
och den där oblaten är på tok för fettsnål

Istället somnade jag sött
och vaknade lika trött
men juldagen blev topp ändå
även om jag såg dubbelt dan därpå

Detta rim skulle publicerats för länge sen
Men blogg.se har ju krånglar ju igen
God jul och gott nytt år
Hoppas att min kärlek framgår!


frågor.

Vad är det som gör att dragningskraften till vissa män är så mycket starkare än till andra. Vad är det med tex Bad Boys som lockar oss? Härom dagen stönade Xet om att han var för snäll, för omtänksam och för bra. Han fick inte napp pga det. Jag vet vad han menar för jag vet hur han är. Underbar. Men är underbart kort? Håller det inte att vara underbar i längden? Kommer flickan han vill ha förr eller senare att sträva efter mer än det som gör han underbar? Varför kan inte den snälla killen segra!!!
En gång för några år sedan DD'ade jag. DubbelDejtade.
Rik,bortskämd,ap snygg,player VS Snäll,mysig, trogen till tusen.

Så resonerade jag då. Men vad är jag att dömma? Jag var ju den som playade om någon och såhär några årsenare kan jag via facebook snoka reda på följande:
Den rika,bortskämda,ap snygga playern är förlovad och den snälla,mysiga, trogna till tusen killen gjorde just en DD'are.

Så dem där två var tydligen inga topp exemplar på stereotyper. Men vem fan är en stereotyp idag? Är O? Vilket fack hör han till egentligen? Ibland är han si och ibland är han så. Det gör mig tokig. Just nu är han exremt svår att kategorisera och det gör mig livrädd och tokig. Egentligen gör hela han mig livrädd. Jag får inte kläm på oss..Skulle vilja läsa hans tankar så många gånger att jag tror att jag skulle behöva ett helt O-lexikon för alla tillfällen.

Och en sak till. För några dagar sedan frågade en manlig vän mig om kärlek. Ja skratta ni, men många ber mig faktiskt om råd och även om mitt eget kärlesliv är ett virrvarr så har jag oftast full och total kontroll över andras. Han undrade rätt och slätt Hur vet man om man är kär? Om man någonsin varit kär? Mitt svar på den frågan blev Vet du vad du letar efter? Underförstått; Är du kanske gay? Nej, det var han nog inte tordde han men frågan kvarstod och jag kunde inte vifta bort den ens när jag kommit hem och krypit ner under täcket. Hur fan vet man det? Eller hur svarar man på det? Är allt man kan säga det där klyschiga om pirret i maggropen eller finns det litterär fakta att ta på?
HUR FAN VET MAN OM MAN ÄR KÄR???????

praktik mot känsla- känsla mot praktik?

Min finne kom härom dagen så oavsett jag vill det eller inte så får han mig på fall.  Jag har nog längtat efter den där O ändå.

Det är svårt med känslor. Jag är känslomässigt labil många tusen gånger om dagen känns det som. Inte balans nån stans. Det är svårt att skapa balans med någon när man inte är i balans själv. Men nu är han iallafall på rätt sida ekvatorn så nu är det lättare att komma på vad det är man ska komma på.

Ibland undrar jag om kärleken är lika känslomässig som jag är?
Eller är den rent ut sagt praktisk?
Det är hur som haver en jädra skillnad och det har påverkat mig i mina dissar och hissar av män. För om jag är på en öde ö med en person- Skulle mitt val då bli annorlunda än om jag lever som jag gör idag med allt praktiskt som har betydelse som bostad, inredning, intressen, familjeliv, uppfostran, ekonomi...
Är partner-valen vi gör praktiska eller känslomässiga?
Går det ens att välja mellan dessa? Och i så fall- Vad väger tyngst?

Kanske kan vi aldrig komma ifrån det praktiska. Kanske hade personen jag var känslomässigt engagerad i, ändå blivit ett praktiskt problem. Kanske hade han en dag kommit hem till vår hydda på den där öde ön och sagt att vi skulle inreda med ett färgglatt plastgolv från ett gammalt vrak...

Liseberg i mitt hjärta.

Jag älskar årstider. Dem påverkar mig på många sätt. Igår kom snön till Göteborg. Kylan har vart här ett tag men nu kom även snön på riktigt. Efter den sista tidens milslånga telefonsamtal flera ggr om dagen med tröst och skratt och längtan kom även mamma och det var härligt.
Vi var på Liseberg och jag kände mig sådär härligt liten. Jag älskar Liseberg. Jag skulle vilja bo där bland alla ljusen och starta varje dag med en vända i slänggungan. Där ser man över hela Göteborg. En sån överblick skulle jag vilja ha över mitt liv.
På kvällen pyntade vi med ljus i min lägenhet. Mamma hade fixat en speciell ljuskälla till mig som hon vet att jag älskar.



just cut it

Jag måste göra nåt åt mitt hår, det är galet sletet och tokigt livlöst. Så länge jag kan minnas har jag hatat, verkligen hatat att klippa mig. Jag tycker inte om att förändra just den biten. När jag var lite förvandlades jag till ett litet monster när mamma tog fram saxen. Det var tårar och det var ilska när pottfrillan skulle ansas.
Men ännu värre blev det när jag skulle till frisören. Inte nog med att man har vattenkammat hår och mittbena och sitter i lysrörsbelysning. Resultaten blev aldrig lyckade och jag kunde inte med att säga ifrån så jag höll tillbaka tårarna och drog på mig mössan så fort jag var utanför salongen.

På senare år har det blivit bättre. Jag är enormt noga med att ge instruktioner och brukar börja med att tala om att jag har en fobi för frisörer. Det brukar hålla dem i schack.
Nu är det dags igen och jag vet inte om jag vågar med att möta saxen.

Om ändå killar var lika skraja. Det är sannerligen inte många som har koll på det svenska ordet lagom. Varför klipper dem alltid för kort???? Sen går det några veckor och det förvandlas till haleluja. Men då är det dags för saxen igen och sen börjar allt om.

Men nu är det mig det gäller.
Att klippa eller inte. Det är frågan.

Exponering

I veckan hade vi exponering med inriktning på känslor och jag, Louise och Anna bestämde oss för att jobba med  Förväntan. Rätt snart kom vi fram till att en bröllopsskyltning passade utmärkt för detta! Vi ville blanda utomhus och innomhusmiljöer och jobba fram en lite vintrig känsla. Gången av sten leder fram till sängen och framtiden. Spegeln bakom kuddarna, vid sängaveln syns lite dåligt men tanken är att dem två som tittar in i skyltfönstret kanske är paret som ska gifta sig och att dem då ser sig själva.
Såhär blev resultatet...(Ursäkta skrynklet men vi är medvetna om att strykning är a och o och vi fick tillåtelse att hoppa det, pga tidsbrist).



Mina tankar om bröllop känns som en karta utan slut och vädersträck. Det känns så enormt stort och jag kan inte riktigt förstå hur man kan komma fram till ett beslut. Tänk om jag, när jag står där och ska gifta mig, ångrar att jag inte valde tubtopskorsett, ångrar att jag inte bönade lite extra om en dyrare ring, ångrar valet av plats, eller tänk om jag ännu värre- ånrar valet av kille??
Hur ska man kunna välja en av alla kakor i burken? Det känns lite som att tusen beslut ska fattas och jag som inte ens kan slänga kvitton för att jag ångara mina köp innan dem ens flyttat in i garderoben. Hur ska jag kunna välja make utan att ha rätt till bytesrätt eller ungdomen tillbaka?

Full rulle i nattmössan.

I natt var jag på Cubus.
Min chef slängde åt mig en uppgift om att exponera halva ytan i hela butiken på ett "ordinärt och avancerat sätt". Jag sprang runt som en galning och när jag vaknade till och var trött och utmattad i min 1.40 säng så satt han o tittade på mig från garderoben o sa att jag inte hade tid att sova för vi skulle öppna om en kvart.
Då drog jag mig upp ur sängen och ut till köket för att kolla i kylen om jag hade nån mjölk till kaffet. Kände väl att jag behövde koffein om jag skulle orka. Hittade en kopp med lite mjölk i, i morse. Så långt hann jag tydligen innan jag av en slump råkade titta på klockan o se att den var 3.07
Efter lite rynkande i pannan gick det upp för mig att jag nog inte behövde oroa mig över att exponera kläder.
Det är lustigt. Fastän jag var i mitt eget kök och stod i flanellpyjamasbrallor så fattade jag inte att jag var hemma. Jag trodde att jag var i nordstan ända tills jag såg några siffror på klockan..

Hursom haver så gick jag och la mig innan jag hävt i mig kaffe. Så sen sov jag som en stock. (Hade ju ändå vart på jobbet större delen av natten så jag var väl rätt trött). Vaknade exakt 09.00 och min dataföreläsning började 09.00 så bråttom fick jag! In i duschen o efter lite roliga minuter, där jag gjorde lustiga frisyrer av shampoo löddret, kom jag på att jag ju faktiskt hade ont om tid så sen var det fullt ös! Min hårblås är kvarglömd hos mamma o pappa så jag fick headbanga för att torka håret. Sen kom jag på att jag kunde vara lite effektiv medan jag ändå väntade på att håret skulle torka så jag drog fram dammsugaren och sög upp smulor. Rätt snart märkte jag att det kom varmluft från dammsugaren så då kom jag på den ultimata idén att låta den aggera hårblås. Jisses, måste ha sett lustigt ut när jag satt där över dammsugaren med kammen i högsta hugg...

Förmiddagen bjöd på kunskap i excel som jag tydligen är kass på. Speciellt usel är jag på den biten där man ska skriva in formler för att få ut summor...Fattade inte riktigt det där.
Blir så less med. Jag tycker inte alls om siffror som ni säkert vet. Tycker att mitt liv kretsar alldeles för mycket kring siffror i form av åldrar, längdmått, ändra mått, och prislappar. Kvitton är dessutom det värsta jag vet. Fulla med äckliga siffror är dem! Jag vet att jag gnällt om det förut men är inte livet tillräckligt sifferfullt som det är???? Måste jag lägga en förmiddag på att hitta på summor?!?!

Nu ska jag sova. Vaknar jag i någorlunda tid imorgon så ska jag blogga lite till frukost.
Natti.

simsallabim.

Det känns som att grymt många i min omgivning pluggar ekonomi. Hur många ekonomer får det egentligen plats i vårt avlånga land? I min hjärna finns det tydligen inte plats för en enda liten tomtenisse-ekonom. Iallafall inte om man ska tro på mitt kontoutdrag från idag. Fan fan fan. Jag skulle ju spara men där står bara en jädrans massa minusar. Jag hatar dem. Minustecken är inte vackra nånstans. Jag trodde jag var en duktig ekonom. Jag har ju hur många regler som helst för hur jag ska spendera. Kanske borde fylla på i min regelbok om hur jag inte får spendera...

Jag har väldans lätt för att kisa med ögonen varje gång jag kommer hem till en posthög med fönsterkuvert. Under 21 år har jag gett dem direkt vidare till pappa men nu när jag flyttat och blivit stor (ha ha ha) så försvinner dem inte fastän jag kisar. Dem ligger bara kvar där dag efter dag, och rätt vad det är så börjar jag nästan svettas när jag ser dem. Eller frysa för att elen stängts av. Jag önskar man kunde trolla bort saker som är fula. Som fönsterkuvert.

Uschanamej för dem!


Drugs.

I helgen hade jag en extra fet rabatt på cubus så då inhandlade jag lite pärlor!  Det är ju liksom mer fel att inte köpa. Att inte köpa när man har rabatt är ju verkligen att vara oekonomisk! Jag hade vart osmart om jag inte köpt. Dum rent ut sagt!

Lägger upp ett urval av det som flyttade in i min garederob...

Spetsat!


och pälsat!


Efterlängtade knästrumpor med fina rosetter!


Fodralklänningar.
En tub i svart skinn och en med en alldeles, alldeles...alldeles underbar rosettdetalj!


Nåt av det som inhandlades kan ha vart från Gina men det var bara för att jag trodde att jag skulle vinna på en trisslott så att jag skulle ha råd med det...

nu är jag as fattig och jämför priset på toalettpapper...igen.

RSS 2.0