BER OM URSÄKT

Detta inlägget tillägnar jag:

Talskrivarna.se (Det är jättebra med färdigskrivna tal, snabbt och enkelt, som MC Donalds!)
Mitt X (Du var världens finaste pojkvän! Du har jättefina käder och jag vet att du hittat några av dem själv)
Hallandstrafiken (Jag va lite uppriven när du frågade om biljetten, mitt eget fel)

Min mamma (Du är bra på alla sätt)

Kakhyllan på ICA (Kakor är gott och kakhyllan brukar va snäll på ICA. Jag brukar ibland få provsmaka kakor när jag handlar!)
Brorsan och flickvännen (Ibland blir det för mycket men ni är söta)
Uteställena i Falkenberg (Ni gör goda pizzor iaf..eller vänta, entill och falkenbergs-det är väl uteställen?det är iaf där alla hänger!)
Industriarbetare (Beundrar er, men kommer aldrig bli en av er)

Jag vill verkligen inte såra någon med min blogg. Är det någon som känner sig förtalad eller liknande så hoppas jag att ni meddelar mig.

God Helg:)


Romantiken överbord!

Jag är en romantiker. Jag vill vara en romantiker. Men det är fan inte lätt i detta samhället.

Under mitt förra inlägg är det en annons från Spray Date. Det står "Sök och hitta din dejt här. Helt gratis". Sen är det en otäck, chockrosa "Sök!" ruta som bultar i takt med mitt singelliv.
Vad hände med den där oförutsägbara "love at first sight" träffen som är grunden till alla filmer som man har sett eller inte vill se på Videomix? Är det verkligen bara en klycha? Är det kört för mig och alla andra? Jag vill inte tro det. Jag vill aldrig lägga in en anons i aftonbladet med texten "40 plus kvinna söker man utan röda gener och god ekonomi" Och jag vill inte tvingas signa upp mig på en singelsajt. Min förra kärlek mötte jag på bussen. Det var "love at first sight". Det höll i två år och fyra månader. Men sen på slutet var det mer "mmhmm at every sight".
Men får man bara en sån chans? Har jag förbrukat min och måste nöja mig med "love through dizzy eyes" fem i tre på puben?

Det är inte bara detta med första mötet. När man väl är i ett förhållande behöver man inte längre vara romantisk? Jag googlade på "Tal" en gång när jag gick på gymnasiet. Jag ville ha upp en pedagogisk sida med stödlinjer för hur man lägger upp ett tal på ett bra sätt. Tydligen finns det enklare metoder än så nuförtiden. På en hemsida kan man till exempel köpa färdigskrivna tal. Där finns massor att shoppa loss bland!
Bröllopstal (till bruden, till brudgummen- från pappa, från vännerna, från mamma från chefen från brudgummen själv, från bruden själv)
Begravningstal
Barndop
Examen
Födelsedagar
Konfirmation
Studenttal
Förlovning & Frieri (åh, så romantiskt när mannen går ner på knä med ett utskrivet papper från talskrivarna.se, kan ni tänka er!man faller ju pladask, säskillt när han stakar sig på varje ord eller läser punkt ,punkt, punkt på vissa ställen för att han glömt att själv fylla i Ditt namn...)
När man väl klickat på ett tal man vill lägga i varukorgen (kan inte läsa det först) så står det exakt hur lång tid talet tar att läsa upp och hur många ord det innehåller. Priset varierar men ligger på ca 125 kr.

Vad är det som gör att vi släppt romantiken? Varför är det bara en dag på året som man ska vara romantisk och ge förhållandet allt (som går att köpa på stan)? Några dagar efter den 14 februari reas allt ut med 70% off och allt är som vanligt igen. Snart skiter jag med i detta. Jag funderar på att köpa upp mig på ett lager nu på Valentines rean som jag kan ha längst in i garderoben och ge till nästkommande kärlek...kan världen så kan jag!

Personal Shopper?

Igår ställdes jag inför ett dielemma. Jag var på stan med mitt (i denna bloggen väldigt omtalade) ex. Vi var inne på Boys2Men. Gud, så mycket fint dem hade! Jag blev seriöst sugen på att köpa killkläder!! Bara för att...jag vet inte, kolla på dem hemma? Anyway, självklart gick exet fram till lite kläder som inte var sådär jätte klockrena (no offence men ibland är han lite ute o hojjar alltså..) Sen frågade han mig om smakråd och jag blev helt ställd. Han är inte min pojkvän längre, alltså är han inte längre mitt projekt. Jag vill inte ge han smakråd så att han klär sig klockrent och man bländas av hans fräschhet (ja, kläderna gör mannen). Därför sa jag nej och fortsatte att skadeglatt småfnissa åt hans val.

(Två minuter senare sålde jag mina råd mot att han pröjsade fikan.)

Fotbollsfru

Jag darrar.
Jag svettas.
Jag fryser.
Jag känner yrsel.
Jag har koncentratonssvårigheter.

Jag har sånt enormt sug av att SPENDERA.
Att dra kortet. Ljudet då kontokortets chip sätts in hållaren eller ljudet av magnetremsan som dras...Att gå på stan med tusen kassar i vardera hand och lukten av dem nya kläderna, accessoarerna, skorna, makeup'en...mmmm...jag tror jag måste lägga mig ner snart, känner att det blir för mkt att skriva om det. Större delen av gårdagen satt jag här. Vid mammas laptop. Och dreglade över Top Shops kollektioner. Finns så mycket fint. Så mycket som jag vill ska förflytta sig till min garderob..

Jag har verkligen försökt mig på CB (Cut Back), men det är som om det inte passar mig det heller!!
Därför har jag nu grubblat och grubblat och grubblat över hur jag ska få till detta med ekonomi.

Eftersom jag helst inte vill jobba, och eftersom jag inte kan tänka mig att leva ett liv utan shopping, har jag nu kommit på en lösning som skulle kunna lösa detta.

Det är inte jag som ska tjäna in pengarna. Jag ska gifta mig rikt. Äckligt rikt. Just nu känner jag att ordet Fotbollsfru ovanligt ofta korsar mina tankevägar. Varför inte liksom! Karin är också inne på denna strategi för tillfället så det skulle egentligen räcka med att en får till det, sen är det bara att göra lite matchmaking i bekantskapskretsarna så har den andra också en lyxvilla,en BMW och en walking closet i 200 kvm- klassen!
Pax för Henke Larsson.

Det är nu det smarriga kommer in i bilden. Ska man sikta mot stjärnorna bör man klä sig som en stjärna. Därför kan jag nu shoppa utan att känna mig som slösa. Det är ju trotts allt en långvarig investering jag gör. Så nu i veckan har jag handlat lite. Igår hade jag inte möjlighet att ta mig till Varberg men det hade sanna så jag utnyttjade situationen och fick hem varaorna ändå!
Jag loggade in på hm.com
Spanade in senaste nytt
Ringde Hennes i Varberg och bad dem lägga undan.
Bad Sanna hämta ut
Förde över pengar till Sannas konto
Hämtade min lilla påse hos Sanna på kvällen!

Vad gör man inte?

image6

To sleep or not to sleep...with your X?

Jag sitter och funderar över vad singellagen säger om att "Sova med sitt ex"...
Känns som att det är rätt tabu. Men vad vet jag.

Anyway, jag har sovit med mitt ex dem senaste fyra nätterna. Vi har inte haft sex. Vi har inte legat sked heller. Faktum är att han inte ens vistats i samma lakan. Eller ens i min säng. Rent praktiskt. Men teoretiskt..?Ja, det vill jag nog säga att han har. Ni kommer föstå.

Jag har varit ensam och, pga detta, inte kunnat sova. Till saken hör att jag är extremt mörkrädd. Jag är rädd för mörker. För allt som finns i mörker och för allt som inte finns i mörker. Och för saker som eventuellt kan finnas i mörker. I söndags var jag skakig som en vibrerande dildo. Jag hade kännt på alla dörrar som gick att kännas på över tolv ggr (även kylskåpsdörren och bildörren...fråga mig inte..). Varje vrå i hela huset hade genomsökts med ficklampa och garderobsdörrarna var stängda (ett resultat av en skräckhistoria från min barndom där spökena levde i garderoberna). Jag hade dessutom kollat alla plattänger, locktänger, spisplattor och ugnar att dessa var totalt avstängda. Och eluttagen hade övergåtts grundligt. Jag är även rädd för att brinna upp.
Sen låg jag där i en enorm säng och lyssnade på minsta tecken på kidnappare, mördare, våldtäcksmän, monster, spöken mm. Då tog jag mobilen och ringde honom.
"Får jag sova hos Dig inatt?"
"Ja, klart du får"
Inga känslor. Inget telefonsex. Men sömn ihop. Väldigt nära men ändå på distans.

Denna procedur har nu upprepats i fyra nätter. Victor hade troligen avrått mig från detta. Han brukar vara förståndig. Och han hade säkert haft rätt om han nu hade avrått mig. Känns inte som att man bör sova med sitt ex när man precis börjat stå på egna ben igen. Men vad säger den oskrivna singellagen..?

Att sova med sitt ex eller inte. Det är frågan.


Budget del 2

Jag har lite ekonomiska problem just nu. Utgifterna överstiger liksom inkomsterna och det resulterar såklart i att saldot på mitt adoptionsbarns-konto sjunker radikalt...Vilket inte fåår hända!!

Därför har jag under den senaste veckan försökt att fixa till detta. Jag har provat det som Sophie Kinsella skriver om. M.M.M. (Make More Money). Jag har tagit ett industri-arbete (Gud, det låter ännu mer unfab när man skriver det...!) Detta lovade jag mig själv att adrig göra efter att ha sett syrran komma och gå till jobbet i stålhätte-skor och blåställ....huuu!! Men jag måste på något sätt finansiera min vardag så jag tackade därför ja när dem ringde. Nu har jag vart där i 2 dagar och hunnit med en hel del.

1. Gråta på toaletten 4 ggr så att mascaran rann och jag ficklägga en helt ny make.
2. Skära upp både underarmar och fingrar på alla reklamblad.
3. Svära cirkus 2 000 000 ggr
4. Ta paus 4 timmar av ett 8 timmars-pass vilket resulterat i att jag hamnat efter och sen fått jobba i speed-fart.
5. Höra skvaller från ungefär 11 personer. I flera omgångar (Detta är det enda possitiva hittils och det komer inte komma nåt mer...)
6. Känna en väldig yrsel
7. Häva kaffe.
8. Få näsblod
9. Åstadkomma sår på alla mina 10 fingrar så att jag nu ser ut som en gående plåster-reklam.
10. Missa Top Model.

Därför sa jag upp mig idag och slutar med omedelbar verkan efter mitt pass imån.

Fuck,fuck,fucker! Jag känner inte att M.M.M (Make More Money) är en lämplig plan för min ekonomiska situaion. Det passar helt enkelt inte mig att jobba.
Därför satsar jag nu på Sofie Kinsellas andra råd. C.B (Cut Back).

1. Jag ska börja skära ner på mina utgifter. Från och med nu ska jag transportera mig frammåt med hjälp av mina två (faktiskt rätt långa:))ben.
2. Jag ska inte inhandla mat eller fika mer än högst en gång i veckan.
3. Jag ska inte distrahera mig med att internetshoppa så fort jag inte har möjlighet att ta mig till affärer.
4. Jag ska inte ha med kortet på puben.
5. Jag ska tacka och ta emot nät någon vill bjuda mig på saker. (Sätt igång kära omgivning...)
Ja, det e väl det  som jag kan komma på...några fler förslag välkomnar jag med gädje!

Skulle detta inte riktigt fungera..(Jag är lite osäker på punkt 1,2,3 och 4) så har jag kommit på en helt egen strategi.
W.A.F. (Win A Fortune)
eller
M.A.M. (Mary A Millionaire)

Godnatt!


Sunday...

Lördag. Utgång.
Låter rätt bra.
Lördag. Utgång. Falkenberg.
Låter rätt fucking uselt.

Hela min söndag spenderade jag inomhus. Framför datorn. Med asos.com, accessora.se, net-a-porter.com och topshop.com uppe. Fönstershopping är härligt. Men igår beställde jag inget. Jag bara spanade...
Jag mådde verkligen illa framåt eftermiddagen när det var mörkt ute igen. Jag är definitivt ingen friskis men jag behöver ändå mer luft än "hämta- posten- som- inte- ens- kommer- på- söndagar"- rundan. Så idag har jag vart ute och gått i solen!
Dessutom har jag unnat mig själv lite mörk 75% choklad.

Snart kommer töserna! Då blir det mysfaktor 100.

image5


Alla Hjärtans Dygn so far...

Det går inte att undvika eller ignorera vad det är för dag idag. Det har inte gått att undvika eller ignorera vad det kommer at vara för dag idag på hela veckan...eller dem senaste två veckorna.
ALLA HJÄRTANS DAG.
piss off.


Gårdagen
ca 19.00- Ringer honom och ber honom skicka blomsterbud till mig imån. Han tycker det skulle kännas konstigt säger han.

19.10- Jag ber på mina bara knän och tigger om en ynka liten ros. "Du kan skriva 'Tja polarn, ha en bra dag' eller vad som helst, bara jag får en blomma!!!!"

19.20. "SNÄLLLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA". Han verkar inte förstå allvaret i detta.

Natten
00.08- Trycker kudden över huvet för att slippa höra brorsans gulligull med Beatrice. Typ "Jag älskar dej mer, nej jag. Neeeej...jag älskar dej mest...ja, men jag älskar dej ännu mer...bla,bla,blaaaaaaa"

00.34- Fortfarande... "Du är världens bästa...nej du är, nej duuu...Ja, men du är ännu bättre,nej du, nej duuu är bäst...bla,bla,blaaaaaa"

00.40- Jag: "Håll Käft!!!!"

00.41- " Nej du får lägga på först, nej du, nej duuuu...Lägg du på först, nej du, nej duuuu bla,bla,blaaaaaaaaaaaaaaaaa"

00.41- Jag rusar upp ur sängen och in till brorsan. "LÄGG BARA PÅ FÖR FAAN!!!, ett två tre klick! Så enkelt är det!!! Och sluta va så jäääävla...gulliga!!!..FÅR TINITUS AV ER!!"
Slänger igen dörren och går in till mig. Ser mig i spegeln på vägen. Jag är en bitter människa.

01.15- Ringer honom. Inget svar. Gud, vad gööör han!??!?!?!

01.15- Ringer honom. Inget svar.

04.21- Vaknar med mobilen i handen, hämtar Lovis, somnar om...

Idag
08.00- Vaknar. Påmins om vilken dag det är. Hämtar senaste Vouge och bläddrar febrillt...Distrahera mig snälla..

09.30- Går ner o sätter på kaffe. Bläddrar i tidningen. Nej behöver inte ens bläddra. Föstasidan har första anonsen. Alla Hjärtans Dag bla, bla...sen fortsätter det som en plågande tråd genom hela tidingen sid 5, 9, 14, 15..och sen på sidan 25 smäller det till rejält. BANG! Kommande sidor, 25,26 och 27 är rosa röda med massa små hjärtan och klassiska hälsningar. "Älskar dej J. Kram S" bla,bla,blaaaaa.....
Jag river ut dem.

10.47- "pling!" på mobilen. Jag kan väl inte säg att jag rusar maraton till den men småspringer gör jag väl kanske...
Ett sms från ett okänt nummer, spännande!Öpnar det. "Selma idemo do 650 tusen daJ 5tusen i mellan till den summa jag sa cao"
hm..what?

10.48- Frågar karin vad det betyder, samtidigt som jag kommer på att detta troligen är nån hemlig beundrare som skriver i romantiska gåtor. Det tror inte Karin. "Det är nån som skickat fel" säger hon. Realistiska jävel.

10.50- Jag messar till avsändaren "Vem är det?"

10.54- "Det var fel ber om ursäkt"
Det är vid såna här tillfällen min mobil går sönder..

10.56- Kommer mamma hem. hon har tagit ledigt idag. Nu kommer hon med en liten blomma till mig. Och fika från Peter's konditori.
KÄRLEK TILL DIG MAMMA.

11.46- Han ringer. Jag klickar bort.


Kärleken överfaller!

Idag var jag på ICA. Man kommer tydligen inte undan nånstans. Överallt påmins man om att man är singel. Ensam. Inte ens kakhyllan var Safe Area. Valentine's Cookie hade invaderat hyllorna och med röda hjärtan och urgulliga förpackningar låg dem där och hånlog mot mig. Dem är säkert äckliga men ändå fick jag en enorm lust att köpa upp hela sortimentet...bara för att kunna kasta dem i havet.
Det dröjde fem meter sen fick jag stanna igen. Hela godisavdelningen kände...röd. Röda geléhjärtan i hjärtformade förpackningar och chokladhjärtan i röda kartonger. Till och med marshmallowsen fanns i Alla Hjärtäns Dag form...! Sen kom nästa slag, bokstavligt talat. Jag hann inte ens flytta fokus från fetto-hyllan förrän ett gosedjur kom flygande och träffade mig i fejan. En skitunge stod och lekte med Alla Hjärtans Dag mjukiarna och om det var meningen att den skulle träffa mig eller inte vet jag inte men serri, jag skojar inte, jag fick den mitt i pannan!!! Jag ställde tillbaka äcklet (mjukisen alltå, inte ungen, den sprang iväg...) på den röda papphyllan bland dem andra mjukisarna, röda plastrosorna, kärlekskorten, muggarna, serveterna, stearinljusen, stickers'erna, underkläderna ( dem var soo unfab..), nyceklringarna och rosa-röd skit.
Och jag ska vara romantiker...Jag ville bara hem, hem, hem till min säng och min fras färska ELLE.

Helt plötligt såg jag framför mig hur min 14 februari kommer se ut 2008. Ingen parfika. Inga kyssar. Inget mys.
EN kopp kaffe
EN bulle
ETT Valentine's Card (från mig till mig)
ETT tomtebloss
ZERO orgasm

Karin, du måste komma hem och hålla mig i handen...image3


Facebook

Satus: Single

SINGEL!! Han har ändrat sin status på facebook och jag gråter så jag skakar. Hur kan det göra så ont? Vi kom fram till att vi skulle bryta för exakt 2 veckor sen och jag har verkligen jobbat på bra med att komma över detta förhållandet. Men nu är det som om allt slängs i facet på mig och jag är tillbaks på ruta ett. Hur kan dem sex orden göra så ont??!
Min dag blev plötsligt helt ovärd och jag vill inte möta nån. Lovis är inne och ligger och spinner i min säng. Jag tänker gömma mig med henne. Inte ens Vouge tröstar nu...


Garderob terapi

Undrar ni inte vad som hände med mitt spännande paket? Jag hämtade det idag. Det var inget paket. Det var inte inslaget. Det var inte ens paket-format. Ingen kartong eller nåt spännande så att man kunde "skak-gissa". Nej, det var ett platt, brunt, unket kuvert.
Jag är inte den att jag låter mig falla som ett kläckt ägg till marken i onödan så jag höll gnistan uppe och började spekulera i hur mycket sedlar där låg i. Eller vem som skickat den 7 siffriga checken....
Men det var ingen check. Och inga sedlar heller.
Men jag var rätt glad ändå. Jag var ju på väg till Varberg för att köpa mina skor!

Nu har jag precis kommit hem från Yogan. Det var skönt. Känner mig lite mjukare i lederna och lättare i själen! (eller, vad är det där står på brochyren?). Har dessutom lite ny energi så funderar på att sortera garderoben i färg eller nåt. Det var inte längesen och det behövs egentligen inte men jag har ju fått tillökning i garderoben nu i veckan så kanske måste göra lite mer plats o så... Just det! I morgon måste jag till KappAhl och hämta fler galgar. Tog med mig 3 kassar med galgar när jag slutade där men nu är dem liksom...upptagna allihop. Det är verkligen nåt jag kan rekomendera till deprimerade garderober. Skaffa likadana galgar så blir det grymt mycket fräschare! Innan var hela min garderob fylld med galgar i olika material och färger. För att inte tala om dem där "hemgjorda" galgarna jag fått av farmor. Farmors galgar var fina, det var dem. Men problemet var att jag fick dem när jag typ var fem år gammal och mina kläder var aningen mindre på den tiden. Så till slut, när jag tröttnade på att alla mina kläder ständigt gled ner och hamnade på garderobsgolvet, fick jag pensionera dem med. Nu är min garderob alltså i full ordning men saknar plats.
Nu kom jag att tänka på vad han lovade mig en gång för längesen, när vi var nykära.
"För varje månad vi är gifta ska du få en sko"
Jag försökte få honom att ändra sig till ett par skor men det gick inte. Jag hade gärna haft den garentin i mitt äktenskap, det var en bra grej.
"Tager du, Maja Linnea Bi Risholm och lovar att älska henne i nöd och lust, samt ge henne en sko varje månad?"
"Ja"

åh....

Kock!

Jag är inte bäst på att passa tider. Ibland rätt usel enligt karin. Men det beror helt på vem man jämför med. Min familj är den mest tidsoptimistiska skaran på jordklotet för tillfället. Nej, inte för tillfället, dem har alltid vart o kommer troligen alltid att vara. Utom jag. Storsös lurade mig att jag var adopterad när jag var liten och jag gick nästan på det. Tills jag frågade pappa och han pekade på våra näsor i spegelbilden. Det är inte utseendet som skiljer oss åt, det är tidsuppfattningen! Dem har ingen koll överhuvudtaget på klockan!! Detta har alltid retat mig men just nu står det mig upp över öronen. Hela mitt dagliga schema ( ja, jag har faktiskt ett även om jag är "Mellan två jobb") kraschar och det retar gallfeber på mig!
Värst är det såklart på helgerna. Och när det gäller middagen. Ska den vara klar kl 15 blir det (jag skämtar inte nu!) tidigast kl 18. Alltid samma sak. Och när jag ber dem vara lite realistiska så säger dem alltid samma sak: "Ja, men det slår högst fel på en halvtimme".
Så. Idag ska JAG laga maten:) Vette fan vad jag ska laga. Jag kan bara kycklingrätter och det hade vi igår...Men jag tänker servera maten exakt kl 15.30. På sekunden!!! Smaka vad det smaka vill men nu ska dem få se på punktligheten själv!

Systerskap

Ibland säger det bara klick! Man liksom vet att det är en person man kommer älska no matter what och att kärleken kommer hålla i oänlighet. Det är love at first sight.
Jag hade turen att träffa två livskamrater på samma dag. Hemkunskapen i 4an. Vi var fjäskisar, vi var kvar sist och vi diskade tills händerna var russin. Det sa bara KLICK!

Emma Inger Elisabet Salsgård
Pernilla Catrin Hjalmarsson
Maja Linnea Bi Risholm

Nu igår kom dem hem igen. Till mig! Trion är fulländad igen och jag är hel. Det är en härlig känsla. Och skrämmande. Jag vågar knappt träffa dem. Om 17 dagar åker dem till Australien och jag har inte råd att följa med. Jag är skraj för att vänja mig vid att ha dem borta på gatan...Det kommer göra så ont när dem åker igen...Jag vill inte!!
Men det kommer gå bra. Jag vet att det inte spelar någon roll hur långt ifrån varandra vi är eller hur länge. När vi väl ses är det som om jag inte hunnit shoppa ett enda plagg och allt är som när vi sist sågs. Fnissigt, nördigt, och underbart.

Kisses!

 


Paket!!!

Paket!!!

Idag när jag skulle hämta posten så låg där en H&M katalog i brevlådan!!Jag har inte rååd! Men jag hittade en jättesöt blus som jag vill ha,ha,ha!! Kanske kan köpa den till mig i Alla hjärtans dag present?Sen låg där ett brev till mig också. Om att jag skulle hämta ut ett paket!! Ett paket till mig!!! Jag har inte beställt nåt (vad jag vet??) så det kan inte vara nåt sånt. Det kanske är en present från en klädkedja jag handlar mycket hos. En Stammis- Present!! Åh en siden morgonrock eller nåt sånt fab!! Eller så har dem blandat ihop mig med nån Maja Richardsson!! Det har faktiskt hänt förut. Men då var det inte alls lika fab för då hade dem skrivit upp hennes körlektioner på mitt konto och skulle ha mig att pröjsa istället för att inkassera. Vilket jag såklart protesterade mot. Det kommer jag inte göra nu när jag hämtar ut mitt enorma paket. Hon har säkert beställt för flera tusen på NET-A-PORTER.com!!! Och jag kommer behöva hjälp av kassörskan att bära ut mitt stora paket och det kommer bli problem att få in det i bilen...Jag hoppas Maja Richardsson har samma storlek som mig...image2

Faktum

Jag är inte singel.
Jag är "Mellan Två Förhållanden"

RSS 2.0